Suoraan sisältöön
30.08.2019
Tiedote

Solo Health käynnistänyt toimintansa: 100-prosenttisesti lääkärien asialla

”Suomesta on puuttunut henkilöstöpalveluyritys, joka rakentaa lääkärien työkalentereita ja -uria nimenomaan työntekijän ehdoilla. Miksi emme helpottaisi lääkäripulaa konseptilla, jossa sekä lääkäri, loppuasiakas että kunnat voittavat. Solo Healthissa on kyse tästä”, kiteyttää vasta perustetun yrityksen asiakkuusjohtaja Kaili Hjorth.

Uusi lääkärien ja myöhemmin myös muiden terveydenhuoltoalan asiantuntijoiden henkilöstövuokraukseen erikoistuva yritys, Solo Health Oy, on käynnistänyt toimintansa.

Elokuussa Solo Healthin palveluksessa aloittivat ensimmäiset työntekijät: yhteyspäällikkö Eneli Tukiainen ja asiakkuusjohtaja Kaili Hjorth.

100-prosenttisesti lääkärien ehdoilla

Sote-uudistukseen liittyvä tavoite palkata terveyskeskuksiin 1 000 uutta lääkäriä lisää merkittävästi tilapäisen henkilöstön tarvetta koko alalla. 

”Lääkäreitä vuokrataan Suomessa monien suurten terveydenhoitoalan yritysten kautta. Myös keskikokoisia toimijoita on markkinoilla. Solo Healthin liikeidea on siitä erityinen, että toimimme 100 %:sti lääkäreiden ehdoilla. Solo Healthilla lääkärit voivat harjoittaa ammattiaan toiveidensa mukaisesti", Hjorth kertoo.

Solo Healthin asiakkuuksia ja tunnettuutta rakennetaan lääkäriyhteisössä erityisesti kollegoiden suositusten kautta.

Haluamme tuoda alalle motivoituneita ja tyytyväisiä lääkäreitä.

- Kaili Hjorth

Tavoitteena olla työnantaja, jota vuokratyötä tekevät lääkärit suosittelevat

Solo Healthin tavoitteena on rekrytoida ammattitaitoisia lääkäreitä, jotka haluavat itse määritellä ammatinharjoittamisensa ehdot. Solo Health on kiinnostava vaihtoehto esimerkiksi juuri eläköitymässä olevalle kokeneelle ammattilaiselle. Samoin se on hyvä vaihtoehto työuransa alussa olevalle lääkärille, joka hakee työajoilta suurta joustavuutta esimerkiksi kuukausi- tai vuositasolla. Myös oppimis-, vaihtelun- tai jopa seikkailunhalu toimivat lääkäreiden motivaattoreina löytää uusia mielenkiintoisia tehtäviä eri puolilta Suomea. 

”Tunnemme alan ja sen akuutit tarpeet. Pyrimme täsmäyttämään lääkärin toiveet julkisten tai yksityisten palveluntuottajien puitteisiin. Haluamme tarjota asiakkaillemme tyytyväisiä ja motivoituneita lääkäreitä ja tuoda lääkäripulaan ratkaisuja uudella tavalla”, yhteyspäällikkö Eneli Tukiainen toteaa.

Solo Healthin tavoitteet on ytimekkäästi kerrottu myös tuoreilla www-sivuilla.

”Etsimme lääkäreitä suorahaun, kahdenvälisten yhteydenottojen ja muun vahvasti kohdennetun viestinnän keinoin. Solo Healthin innostava brändi ja viestintäkanavat tukevat työssä onnistumista, mutta luotamme ensisijaisesti kokemukseemme ja ammattikunnan tuntemukseemme", Tukiainen kertoo. 

”Uskomme, että Solo Health täyttää tarpeen, joka on ollut alalla nähtävissä jo jonkin aikaa. Alalla vallitsevasta kiireestä, työn vaativuudesta ja resurssipulasta huolimatta voimme tarjota kulloiseenkin elämätilanteeseen istuvia työsuhteita. Solo Health kannustaa valitsemaan tällaisen urapolun”, Kaili Hjorth summaa.